Alexander en Natasha hebben een nieuwe klasgenoot: Jonathan. Er is iets vreemds met de nieuwe jongen. Vaak luistert hij niet naar zijn naam. Hij wil niets over zichzelf vertellen. Op het schoolplein lopen opeens enge bewakers rond.
Alexander krijgt een sms van Jonathan. Hij wil afspreken. Dan vertelt Jonathan wat zijn geheim is. Als de jongens met Natasha de stad ingaan, beginnen de problemen. Jonathan wordt achtervolgd!

 

Recensie Biblion

Bij Alexander en Natasja in groep 5 komt een nieuwe leerling. Jonathan is opvallend zwijgzaam en erg terughoudend in zijn antwoorden. En rond de school lopen nu opeens beveiligers rond. Daarom wordt Jonathan gepest. Maar Alexander en Natasja krijgen toch contact met hem en Jonathan vertelt hen zijn geheim. Wanneer de drie kinderen – tegen de afspraak in – samen de stad in gaan, belanden ze van het ene probleem in het andere, want iemand probeert Jonathan te kidnappen. Tijdens de achtervolging belanden de kinderen in een aantal bloedstollend enge situaties! Vlotte kindercrimi met veel gekleurde illustraties die de spanning heel goed weergeven. De tekst is gedrukt in een klein lettertype, maar met een vrij smalle regelbreedte. Met achterin tips voor het houden van een spreekbeurt over dit boek. De serie 'Bolleboos'* is bedoeld voor jonge kinderen die een relatief hoog leesniveau hebben, AVI-M6. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar die van heel spannende verhalen houden.

Virgi Smits-Beuken

Hardcover, 119 pagina's. Met tekeningen van Mark Janssen. Zwijsen, 2016. ISBN: 9789048729944. Alleen nog tweedehands verkrijgbaar.