Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is 'Vriendschap'. Dit komt mooi uit, want binnenkort verschijnt deel 2 van mijn grappige griezelserie De Familie Grafzerk: Op leven en dood  bij uitgeverij Ploegsma. Centraal staat de vriendschap tussen Junior, de jongen die al vijftig jaar op de begraafplaats Rusthof woont, en Yara, een meisje van deze tijd. Deel 1: Niet te filmen! staat momenteel op de tiplijst van de Kinderjury!

 

Voor deze Kinderboekenweek ben ik beschikbaar voor schrijversbezoeken. De doelgroep is 9 t/m 11 jaar en bestemd voor de volgende twee groepsgroottes:

- maximaal 35 kinderen

- 36-60 kinderen

Maximum aantal keer dat ik dit programma per dag kan geven:

3 x 45 minuten

 

Inhoud themaprogramma

Solo: Henk Hardeman vertelt iets over zichzelf en zijn werk, en kinderen kunnen hem van alles vragen. Dan leest Henk een stukje voor uit een van zijn Grafzerkboeken, waarin de vriendschap tussen Yara en Junior een belangrijke rol speelt. Vervolgens bedenkt hij samen met de groep een spannende geschiedenis. Hiernaast of in plaats hiervan (afhankelijk van de beschikbare tijd en de groepsgrootte) behoort ook een quiz tot de mogelijkheden, met natuurlijk een mooie prijs: een boek van Henk! Tot slot deelt Henk kleurplaten uit (afhankelijk van de leeftijdsgroep) en ansichtkaarten.

 

Samen met Juliette de Wit (illustratrice van o.a. De Familie Grafzerk): Juliette en Henk vertellen iets over zichzelf en hun werk. Kinderen kunnen vragen stellen. Henk leest voor terwijl Juliette tekeningen maakt bij het verhaal. Henk en Juliette laten zien hoe De Familie Grafzerk tot stand is gekomen.

Samen met de leerlingen bedenken ze vervolgens een mooi, spannend en/of griezelig verhaal, waarbij Juliette samen met leerlingen grote tekeningen maakt, die de school mag houden. Henk en Juliette delen tot slot kleurplaten en ansichtkaarten uit.

  

Benodigdheden die organisator moet regelen: Een flap-over met wit papier, digibord. Voor grote groepen: microfoon. Glas water.

 

Opmerkingen: Prettig als kinderen zich van tevoren al een beetje in het werk van Henk Hardeman verdiept hebben. Henk Hardeman reist met het openbaar vervoer.

Boekingen via de Schrijverscentrale.