Het thema van de Kinderboekenweek 2022 (5 t/m 16 oktober)  is Gi-ga-groen!  Ik heb niet echt boeken geschreven waarin dit thema heel duidelijk voorkomt, maar ik ben niettemin ook tijdens deze Kinderboekenweek wél beschikbaar voor schrijversbezoeken. Om toch aan te sluiten bij het thema kan ik samen met de kinderen een spannend verhaal bedenken waarin het thema Gi-ga-groen! centraal staat.

 

De doelgroep is 9 t/m 11 jaar en bestemd voor de volgende twee groepsgroottes:

- maximaal 35 kinderen

- 36-60 kinderen

Maximum aantal keer dat ik dit programma per dag kan geven:

3 x 45 minuten

 

Inhoud themaprogramma

Henk Hardeman vertelt iets over zichzelf en zijn werk, en kinderen kunnen hem van alles vragen. Dan leest Henk een stukje voor uit een van zijn recente boeken. Vervolgens bedenkt hij samen met de groep een spannende geschiedenis waarin het thema Gi-ga-groen! centraal staat. Hiernaast of in plaats hiervan (afhankelijk van de beschikbare tijd en de groepsgrootte) behoort ook een quiz tot de mogelijkheden, met natuurlijk een mooie prijs: een boek van Henk!

 

Benodigdheden die organisator moet regelen: Een digibord en voor grote groepen een microfoon. Een glas water en een kop koffie (met suiker en melk) worden op prijs gesteld.

 

Opmerkingen: Het is prettig als kinderen zich van tevoren al een beetje in het werk van Henk Hardeman verdiept hebben. Henk Hardeman reist met het openbaar vervoer.

Boekingen via de Schrijverscentrale.