Theetje, de jonge koningin van Ploenk, en haar tweelingzusje Kaatje komen na een lange reis weer thuis. Tot hun grote schrik is er zomaar een muur gebouwd, dwars door hun paleis en door het midden van het kleine koninkrijk van Ploenk! Wat is er gebeurd? Hebben de kroonprinsen van de buurlanden Lamaarwaaie en Ghamarije er iets mee te maken? En wie is eigenlijk de Zwarte Dame, de leidster van Trots Op Ploenk? Samen met Ouwe Bram en Joram de Jolige gaan de zusjes op pad om alles recht te zetten. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot!

Recensie Biblion

Koningin Theodora (Theetje) en haar tweelingzus prinses Catharina (Kaatje) komen terug in hun koninkrijkje Ploenk. Ze zien dat er in de tussentijd een grote muur is gebouwd en Ploenk is opgedeeld tussen de twee buurlanden Lamaarwaaie en Ghamarije. Ook ontdekken ze een geheime organisatie die duistere bedoelingen heeft. Theetje en Kaatje gaan met hulp van hun vrienden, de rover Joram en adviseur Ouwe Bram, uitzoeken wie hier achter zit. In dit derde zelfstandig te lezen deel over de geemancipeerde koninklijke tweeling Kaatje en Theetje is weer de strijd tussen goed en kwaad de rode draad. In een historisch en sprookjesachtig decor ontrolt zich een eenvoudig te volgen avontuur over het veroveren van een schat. Het verhaal is met vaart geschreven door het veelvuldig gebruik van dialogen, de humoristische stijl en het creatieve woordgebruik. De spanning wordt goed gedoseerd voor de beoogde lezersgroep. De zwart-wittekeningen sluiten aan bij de sfeer van het verhaal. Dit leuke, origineel geschreven verhaal is ook bijzonder geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Drs. A. ten Bruggencate

Hardcover, 144 pagina's. Met tekeningen van Saskia Halfmouw. Holland, 2009. ISBN: 9789025110963. Niet meer verkrijgbaar.