coverGrafzerk.jpg
DSC03260.jpg

Yara’s vader is regisseur. Voor zijn nieuwe griezelfilm maakt hij opnames op  een vervallen en verlaten begraafplaats . Maar de nepzombies zien er wel érg ondood uit. Yara ontmoet er een vreemde, bleke jongen. Waarom voelt hij zo koud aan, hartje zomer? En waar komt de groene mist vandaan die ’s avonds om de zerken kringelt? Yara gaat op onderzoek. Hier is duidelijk iets heel geheimzinnigs aan de hand!

Hardcover, 192 blz. Met illustraties van Juliette de Wit. Verschijnt augustus 2017 bij uitgeverij Ploegsma. ISBN: 9789021677040. € 14,99

 

Dit is het eerste deel van een gloednieuwe griezelserie waarbij ook veel te lachen valt. Junior is een jongen van een jaar of twaalf, die al zo'n vijftig jaar op Rusthof woont. En hij woont er niet alleen. Hij woont samen in een huis met onder anderen Grootpa en Grootma en Oom Vlad, die volgens Grootma 'nogal vaak onder het mes is geweest'. Er staan trouwens nog veel meer huisjes op Rusthof. Overdag is het er uitgestorven, een dooie boel, maar 's avonds is het er een gezellige drukte. Je hebt nog nooit zo'n levendige begraafplaats meegemaakt!

 

Tijdens een etentje ontmoette ik illustratrice Juliette de Wit, die vertelde dat ze zo graag eens tekeningen wilde maken voor een griezelboek. 'Nou, dat komt dan goed uit,' zei ik. Ik liet haar het eerste deel lezen en ze was meteen enthousiast. Juliette kan prachtig tekenen en ze heeft voor talloze boeken illustraties gemaakt. Die voor De Familie Grafzerk zijn ook heel erg mooi geworden. Meer over Juliette kun je lezen en zien op haar website. Op de foto hieronder proosten ik, Juliette en uitgever Martine Schaap, de baas van Ploegsma, op het eerste boek. Je ziet de ondertekende contracten op tafel liggen.

ondertekeningGrafzerkdeel1.jpg

En hieronder vast een voorproefje van het omslag voor deel twee: De Familie Grafzerk: Op leven en dood. Klinkt wel goed hè? Ik moet het alleen nog even schrijven.

jpegcoverFamGrafzerkOplevenendoodwitteletters.jpg